Banner

Videos: Öhman-Silwerfeldt, Albornoz och Michel efter oavgjort mot Halmstad

Publicerad 2017-10-29 08:17
Dsc 0292
Foto: Andrew Weijburg.
AFC Eskilstuna spelade oavgjort mot Halmstads BK i säsongens sista bortamatch. Matchen på Örjans Vall på lördagen slutade 1-1 (1-1).

I början på veckan blev det klart att AFC Eskilstuna spelar i Superettan 2018.

Samma öde till mötes gick även lördagens motståndare, Halmstads BK. Med andra ord var det två lag som inte hade någonting att spela för, som möttes på Örjans Valls gräsmatta.

Matchen då? Ja, den slutade oavgjort, 1-1.

Kapten för dagen, Ludvig Öhman-Silwerfeldt, gav AFC ledningen i den elfte minuten. Mittbacken fick helt ostört gå upp och nicka in ledningsmålet efter frispark.

Hemmalaget kvitterade sedan i den 39:e minuten genom Gabriel Gudmundsson.

I den 60:e minuten var Sasa Matic sedan ytterst nära att ge AFC ledningen på nytt, men anfallarens nick träffade ribbans överkant.

Öhman-Silwerfeldt säger så här efter matchen:

– Tankarna är att jag tycker vi gjorde en okej insats. Alla har varit professionella. Det är svårt att få den där lilla extra energin, med lite publik och allt vad det innebär. Men det var roligt att komma hit och spela på naturgräs.


Måljubel efter att "Ludde" nickat in 1-0.

Mittbackskollegan, Alexander Michel:

– Tycker alla krigar på bra. Det är en svår match. Det var mycket kamp och jag tycker vi gör det bra, vi har de farligaste målchanserna men tyvärr sätter vi inte dem, säger han.

Mauricio Albornoz ådrog sig en skada i bortamatchen Malmö FF i början på juli. En skada som har hållit mittfältaren borta från spel – fram tills nu. I den 58:e minuten fick 29-åringen äntligen göra comeback.

– Hade sett fram emot det här hela tiden. Har hela tiden haft målet att komma tillbaka den här säsongen, och målet var då att vi skulle ha någonting att spela för.

Var det pingislunga?

– Jaaa…. Alltså...När jag kom runt där på kanten, det enda jag ser är bara vit, syra. Hann inte värma upp så mycket heller, men det var lugn, säger Albornoz.


Efter skadan. Mauricio Albornoz fick göra allsvensk comeback mot Halmstad.

Se intervjuerna med trion i spelaren till höger, eller klicka HÄR för att komma till klubb-tv-kanalen.

###

Så startade AFC:
Alireza Haghighi - Andrew Fox, Alexander Michel, Ludvig Öhman-Silwerfeldt, Robert Åstedt, Daniel Björnquist - Ferid Ali, Sharif Mukhammad, Farshad Noor - Sasa Matic - Chidi Omeje

Bänken:
Tim Erlandsson (mv), Jernade Meade, Gustav Jarl, Taye Taiwo, Wanderson Cavalcante Melo, Mauricio Albornoz, Simon Alexandersson

Byten:
58´ Ferid Ali ut - Mauricio Albornoz in
62´ Andrew Fox ut - Jernade Meade in
74´ Farshad Noor ut - Simon Alexandersson in

###

MATCHFAKTA
Halmstads BK - AFC Eskilstuna 1-1 (1-1)
0-1 (11) Ludvig Öhman-Silwerfeldt (Andrew Fox)
1-1 (39) Gabriel Gudmundsson
Avslut: 12-10
Hörnor: 2-6
Varningar: Alireza Haghighi
Domare: Anders Ekberg, Bjärred
Publik: 1478, Örjans Vall, Halmstad

Mikael Einarsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub