Banner

Uddamålsförlust i Uppsala

Publicerad 2017-07-08 19:07
Cirak 2
Haris Cirak gjorde sin första allsvenska match från start mot Sirius.
UPPSALA AFC Eskilstuna föll med uddamålet på Studenternas IP. Hemmalaget Sirius vann med matchens enda mål, inprickat av Moses Ogbu i den 74:e minuten.

IK Sirius – AFC Eskilstuna 1-0 (0-0)
1-0 (74) Moses Ogbu
Publik: 4147, Studenternas IP, Uppsala.

Michael Jolley efter matchen:

– Vi visste att de skulle bli en svår match. Sirius är ett välcoachat lag med många bra spelare.

– Jag är nöjd med spelarnas prestation. Vi skapade många bra situationer och chanser att göra mål idag.

– Vi visste att det första målet skulle bli väldigt viktigt, och det blev svårare när vi släppte in ett mål, men spelarna fortsatte att jobba, fortsatte att försöka skapa chanser och på slutet fick vi en chans att göra mål (Ludvig Öhman-Silwerfeldt, på nick).

– Fortsätter vi jobba, så tror jag att vår första seger är nära, säger AFC-tränaren.

Haris Cirak gjorde sin första allsvenska match från start. Drygt 64 minuter fick mittfältaren innan han byttes ut. Så här sammanfattar Cirak sin egen insats:

– Jag gjorde det jag skulle. Sedan kan det bli mycket bättre, men jag är nöjd med min insats.


Haris Cirak

Mot Sirius gjorde, Alireza Haghighi, inte bara allsvensk debut, utan också sin första match i AFC-tröjan.

– Det var en tuff match för oss, för mig också. Jag spelade bokstavligen bara med ett ben, vänsterbenet. Alla som såg matchen såg att jag bara kunde sparka med ett ben.

– Tyvärr förlorade vi, jag tycker inte om att förlora, men vad kan jag göra? Jag kan inte göra mål. Grabbarna gjorde sitt bästa, men det här är fotboll, ibland vinner man, ibland förlorar man, säger Haghighi.

Sin egen insats?

– Den var bra för att vara första matchen. Inte perfekt, men bra, säger Alireza Haghighi som gjorde sin första match på över ett år.


Alireza Haghighi

Mittbacken Alexander Michel:

– Vi har de vassaste målchanserna, men vi får bara inte dit den. De (Sirius) är ett bra lag. De ligger tre i tabellen, de får sina chanser också, och så gör de mål på det.

– Jag tycker vi gör en jättebra match. Tycker det är synd att resultatet blir som det blir. Men så är det. Det är motvind just nu, men vi ska inte gräva ned oss.


Alexander Michel

Mikael Einarsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub