Banner

U21: Uddamålsförlust mot Djurgården

Publicerad 2017-07-24 21:15
Te
Tim Erlandsson, kapten mot Djurgården.
Det blev förlust mot Djurgården med 2-3 (0-1) hemma på Tunavallen i u21-serien på måndagskvällen.

AFC Eskilstuna gjorde en helt okej insats mot Djurgårdens IF i Folksam U21 Allsvenskan Norra – men räckte inte hela vägen. AFC föll till slut med 2-3 – i en svängig tillställning.

– Vi spelade en annan formation mot vad vi normalt sätt gör, och det tog en liten stund att komma in i det, men sedan tycker jag vi skapar och håller i bollen lite bättre.

– Individuellt presterade vi bra. Att resultatet sedan blev som det blev är egentligen oväsentligt just nu, utan vi får titta på hur vi agerar, säger Jesper Norberg.

I den andra halvleken, och vid ställningen 0-1, byttes Kevin Ali in, och drygt kvarten senare smällde han dit kvitteringen.

– Får bollen av Gustav (Jarl), vänder upp och sätter den vid första (stolpen). Fick en riktigt bra träff med vristen. Jag kände när jag fick i väg bollen att den skulle gå in, säger Ali.

Men det stannade inte där. För bara tre minuter senare rullade inhopparen in 2-1.

– Får en boll från vänsterkanten, minns inte ifrån vem, bägge mittbackarna missar bollen och så kommer jag på bortre och gör ett ganska enkelt mål.

– Jag spelade på en ovan position, som anfallare, men jag gjorde mitt bästa och resulterade i mål.

– Har väntat lite på att få komma och visa upp mig.

– Jag kände prestige också, när jag fick spela mot Djurgården. Några där har gjort många allsvenska matcher, så jag var rättså taggad, säger Kevin Ali.

AFC hade en provspelare med mot DIF, 24-årige Andrew Fox, från England.

– Han gör det bra. Han har en jättebra fot vid fasta, väldigt bra inlägg, så det skall bli kul att se honom vidare i veckan, säger Jesper Norberg.

En omgång återstår av Folksam U21 Allsvenskan Norra för AFC:s del, och det är mot IK Sirius på bortaplan nästa tisdag.

Mikael Einarsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub