Tung förlust i Kalmar

Publicerad 2017-07-24 00:58
Img 1360
Mohamed Buya, Sasa Matic, Alex Michel.
KALMAR. AFC Eskilstuna orkade inte följa upp segern över Kalmar från förra helgen. Det blev förlust i returmötet med 0-2 (0-1) på Guldfågeln Arena.

– Kalmar förtjänade att vinna, de var det bättre laget, sade Michael Jolley efter söndagens match.

Stärkta av segern senast var det annars ett AFC som med gott självförtroende tog sig an KFF på bortaplan på söndagskvällen.

Men mycket av det som var bra i förra helgens möte; tempo, aggressivitet, rörelse, nej, det syntes inte till i returen – i alla fall inte i den första halvleken.

Hemmalaget tog rättvist ledningen i den 22:a minuten genom Romario Pereira Sipiao.

Visserligen på straff, sedan Abdul Razak rivit ned en KFF-spelare i straffområdet.

AFC tog tag i matchen lite bättre i den andra halvleken, tack vare några byten, men några riktigt heta kvitteringschanser, nej det skapades inte.

I stället, på en kontring, kunde Papa Alioune Diouf rulla in slutresultatet till 2-0 i den 81:a minuten. Efter att forwarden kommit helt ren med Alireza Haghighi.

– Från vårt perspektiv: Prestationen var under i nivå sett till hur vi presterat i de tre tidigare matcherna sedan jag tog över. Jag är besviken på vår insats idag, sade Michael Jolley.

Liten men tapper bortaklack tackas efter matchen.