Thomas Piermayr fixade säsongens första seger

Publicerad 2017-03-05 16:28
Thomas p 1
Österrikaren Thomas Piermayr såg till att AFC tog säsongens första seger.
AFC Eskilstuna har tagit säsongens första seger. Den kom hemma mot Syrianska 2-1 (0-0). Men den satt väldigt långt inne.

Man brukar säga "tredje gången gillt", men för AFC Eskilstuna blev det i stället "femte gången gillt".

Efter två förluster och två oavgjorda så här långt under försäsongen kom så den efterlängtade första segern i söndagens hemmamatch mot superettanlaget Syrianska FC ifrån Södertälje.

Efter en ganska låst och mållös första halvlek blev det betydligt mer öppnare i den andra – och då kom också målen.

Gästerna vaskade visserligen fram matchens första riktigt heta målchans. Men Syrianska-spelarens skott tog i ribban och gick över. I stället var det hemmalaget som gjorde matchens första mål.

# 61: Provspelande Navid Nasseri (hoppade in i halvtid) spelade fram Chidi Omeje, som enkelt rullade bollen förbi en utrusande Syrianska-målvakt till 1-0.

# 76: Ledningen stod sig sedan i cirka kvarten innan gästerna kvitterade till 1-1 genom Charbel Georges, som sköt ett skott som Tim Erlandsson i hemmamålet styrde in i eget mål.

# 87: Med drygt tre minuter kvar av ordinarie tid fälldes Anel Rashkaj i straffområdet. Domaren tvekade inte utan pekade mot straffpunkten. Fram klev Thomas Piermayr som rullade enkelt rullade in segermålet.

Sasa Matic var sedan nära att utöka ledningen på ett friläge med matchens sista spark, men gästernas målvakt räddade.

Så var startelvan:
Tim Erlandsson – Jernade Meade (k), Ludvig Öhman, Mauricio Albornoz, Daniel Björnqvist – Gratas Sirgedas (ut: 46), Anel Rashkaj, Thomas Piermayr, Rinor Nushi – Mohamed Buya Turay, Chidi Omeje (ut: 61).

Avbytare:
Cem Alpek (mv), Michel Dado Termanini, Aaron Zahui Bazoukou, Navid Nasseri (in: 46), Sasa Matic (in: 61), Bun-Dawda Sowe.

Nästa match spelas om en vecka. Då kommer Hammarby på besök till Eskilstuna och Tunavallen. Avspark: 16:00.