Taye Taiwo klar för AFC Eskilstuna

Publicerad 2017-08-09 13:22
Dsc 0021
Taye Taiwo. Foto: Mikael Einarsson.
AFC Eskilstuna har kommit överens med försvararen Taye Taiwo om ett kontrakt resten av säsongen. 32-årigen kommer närmast från spel i det schweiziska laget, Lausanne-Sport.

– Vi får en riktigt bra och erfaren vänsterback som kommer att betyda jättemycket för oss. Inte bara på planen, utan även i omklädningsrummet. Vi är väldigt glada över att honom är här, säger sportchefen Azad Budak.

Den idag 32-årige Taye Taiwo inledde sin elitkarriär i Lobi Stars hemma i Nigeria. En säsong blev det i klubben innan han tog steget till Marseille i Ligue 1 i januari 2005. Där blev han sedan kvar i drygt nio säsonger innan han i juli 2011 skrev på för AC Milan.

Han har även representerat klubbar som Queens Park Rangers, Bursaspor, Dynamo Kiev och nu senast, schweiziska Lausanne-Sport.

– Jag är väldigt glad över att vara har. Har tränat hårt innan jag kom hit, så jag är i god form, säger Taye Taiwo efter att ha gjort sitt första träningspass med laget under onsdagen:

– Det var bra, kul att träffa spelarna.

– Mentaliteten på spelarna är bra, och det finns kvalitet. Med min erfarenhet och självförtroende, tror jag vi kommer kunna åstadkomma bra saker innan säsongen är över, säger Taiwo, som har gjort över 50 landskamper med Nigeria.

Taye Taiwo finns tillgänglig för spel inför matchen mot AIK på söndag.

Mikael Einarsson
Md s songskort 2018 6  006
Md svs grasroten foreningsmtr splash
Md md 003
Md c more
2
Md busmarket
Sparbanken
Berner logo
Md swoosh svart
Svenska spel logga  1
Md hoo busslogo klassisk text
Md md sportgrossen
Md md argo
Rapid
Smartfront
Md ska rmavbild 2017 01 10 kl. 17.42.55
Md ska rmavbild 2017 02 27 kl. 21.17.23
Md assemblin
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub