Oavgjort på Gamla Ullevi

Publicerad 2017-04-18 10:51
Pk170408 6
Mohamed Buya Turay. Foto: Per Karlsson (arkivbild).
AFC Eskilstuna fick med sig en poäng från Göteborg och Gamla Ullevi efter 1-1 mot IFK Göteborg i måndags.

Stärkta av prestation ifrån hemmapremiären mot Örebro förra helgen (2-2) var det ett optimistiskt AFC Eskilstuna som äntrade Gamla Ullevis nylagda hybridgräs mot IFK Göteborg i den tredje omgången i allsvenskan.

Efter en mållös första halvlek, där AFC stod upp bra mot Göteborgs anfallsförsök, small det till nästan per omgående (52) i upptakten av den andra halvleken.

Hemmalagets Sören Rikes tog sig runt på högerkanten, slog ett lågt inlägg in mot straffområdet där Henrik Björndal hoppade över.

Vid straffpunkten kunde då en fristående Tobias Hysén sätta vänsterfoten till och enkelt placera in ledningsmålet till höger om Tim Erlandsson.

Men trots chockstarten i inledningen av den andra halvleken arbetade AFC sig så sakteligen in i matchen, och i den 64:e minuten kom kvitteringen. Efter en stark prestation av Mohamed Buya Turay.

Emil Salomonsson fick bollen som siste man efter att AFC rensat bort bollen efter ett Göteborgsanfall. Buya Turay vann duellen mot IFK-försvararen och satte sedan fart mot mål.

Helt fri med målvakten gjorde AFC-forwarden inget misstag utan rullade enkelt in kvitteringen. Hans tredje mål för säsongen.

Omar Eddahri hade sedan ett bra läge att sätta segermålet, men kaptenens högerskott passerade krysset med någon meter, och matchen slutade oavgjort inför 10.116 åskådare på Gamla Ullevi.