Banner

Alexander Michel har gjort sitt första mål i AFC: "Skitkul"

Publicerad 2017-03-18 20:44
Dsc 0256
Alexander Michel har gjort sitt första mål i klubben.
Försvararen Alexander Michel har gjort sitt första mål sedan ankomsten till klubben. När han gav AFC ledningen på hörna i segern över Gefle hemma på Tunavallen. ”Skitskönt att få göra mål”, säger mittbacken.

Många spelare saknades när AFC tog sig an Gefle IF på lördagen.

En som då klev fram och visade vägen när Gävlelaget till slut besegrades med 3-2 efter ett sent avgörande mål av Mohamed Buya Turay var Alexander Michel.

I den 17:e minuten gav försvararen hemmalaget ledningen, när han nickade in Jernade Meades högerhörna. Hans första mål i klubben.

Målskytten:
– Det kändes skitskönt att få göra mål. Jag var nära i går (läs: fredag) på träningen att göra ett likadant mål, men då blundade jag. Idag sa tränaren (Anders Johansson) att jag skulle titta på bollen när jag nickar, och det gjorde jag och då blev det mål, säger han.

Du hittade en bra lucka där annars…

– Jernade (Meade) slog en bra hörna, och det var exakt där bakom jag skulle komma, så det blev perfekt.

Andra matchen från start annars sedan ankomst till klubben, hur tycker du att det kändes?

– Det känns jättebra. Kroppen känns fantastisk bra, känner mig i bra shape (form). Har varit här en vecka nu och börjar komma in mer och mer i laget.

En match återstår på försäsongen. Malmö borta på torsdag. Vad säger du?

– Självklart en rolig match. Malmö är ett grymt lag, så det blir en bra värdemätare om var vi står och jag tror vi har goda chanser att göra en bra insats där också, säger Alexander Michel.

Så var startelvan:
Tim Erlandsson – Jernade Meade (c), Ludvig Öhman, Alexander Michel, Daniel Björnquist – Rinor Nushi, Emmanuel Frimpong, Anel Rashkaj, Mauricio Albornoz – Sasa Matic, Mohamed Buya Turay.

Bänken:
Cem Alpek (mv), Bun-Dawda Sowe, Michel Dado Termanini, Amadou Kalabane, Aaron Zahui Bazoukou, Gratas Sirgedas.

Nästa hemmamatch är den 8 april, när AFC Eskilstuna tar emot Örebro SK i hemmapremiären i Allsvenskan. Biljetter till matchen kan du köpa här.

FAKTA
AFC Eskilstuna – Gefle IF 3-2 (1-1)
1-0 (17) Alexander Michel
2-1 (51) Rinor Nushi
3-2 (89) Mohamed Buya Turay

Mikael Einarsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub