Banner

Anders Johansson: Spelarna vill lära sig hela tiden

Publicerad 2017-01-25 07:15
Dsc 0079
Anders Johansson är nöjd med engagemanget hos spelarna.
Efter mer än två träningsveckor i sin nya hemstad lyfter AFC Eskilstuna idag onsdag mot Spanien får årets träningsläger. Där match mot en allsvensk kollega väntar.

Lite mer än två träningsveckor har gått sedan nya tränarduon Pelle Olsson och Anders Johansson drog igång fotbollssäsongen den 10 januari. Där fotbollspass på Tunavallen har varvats med ett par styrkepass på gymmet.

– Den första veckan var mer av allmänträning, sedan har vi nu börjat med lite mer struktur. Med lite anfallsspel och lite försvarsspel, säger Anders Johansson som är imponerad över de han har sett av grabbarna hittills:

– Det är ett ambitiöst gäng med mycket fart, så det har varit bra. Bra driv i grabbarna, de har egenskapen att de hela tiden vill lära sig.

Vilken typ av fotboll AFC Eskilstuna kommer att spela, det är för tidigt att säga, menar Johansson.

– Det enklaste principerna har vi börjat med, hur vi vill positionera oss, men hur vi vill spela får vi nog lugna oss med lite tills vi vet vilka spelare vi har, säger han.

På onsdagen väntar resa mot Spanien och Barcelona för ett tio dagar långt träningsläger. Där bland annat match mot seriekollegan IF Elfsborg står på agendan.

Vad kommer fokuset att ligga på under lägret?

– Dels får vi jobba mot en match, det blir roligt. Att vi får förbereda oss för det. Sedan är det precis som vi tränat på under de här veckorna, vi kommer att träna vidare på hur vi vill spela.

– Sedan kommer det bli styrkepass och något löppass, men allt vi gör så försöker vi ha med ingredienser till hur vi vill spela, säger Anders Johansson.

Mikael Einarsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub