Futsal: Halsho Gomei om inledningen på säsongen: "Gått som förväntat"

Publicerad 2017-11-29 16:25
Afc futsal premier 155
Athletic Futsal Club Eskilstuna är obesegrat i division 2 efter två omgångar. Redaktionen har tagit ett snack med lagledaren, Halsho Gomei, för att höra om inledningen på säsongen, om det är något som har överraskat och om fredagens hemmamatch mot IF Dawa i Stiga Arena.

Två matcher – sex poäng, och en målskillnad på 33-3. Athletic Futsal Club Eskilstuna har minst sagt fått en lysande start på division 2-säsongen.

Halsho Gomei, lagledare i futsal-gänget, säger så här om inledningen på säsongen:

– I den första matchen visade vi att vi är här. I den andra matchen var det lite knackigt spel. Det stod 4-0 efter fyra minuter. Sedan gjorde vi inte mål förrän i mitten av den andra halvleken.

– Vi hade bara sex spelare med totalt, så det vara bara två på bänken. Men grabbarna tog tag i det direkt, gjorde mål direkt. Sedan blev det lite lugnare spel och vi fick det lite svårare. De (Gripen) kom in i matchen, men vi hade hela tiden i bakhuvudet att vi hade ledningen och att vi kan så mycket bättre. Vi hade många bra spelare borta, så nu sparade man sig lite på plan.

– Det är först nu på fredag som det för första gången kommer att bli på "riktigt". Då är i princip hela laget med. Stefan (Illic) kommer in, vi kommer spela på den hemmaplan som vi vill ha.

– Det här kommer bli årets viktigaste match för alla, sedan kan det komma ännu viktigare matcher senare, seriesystemsmässigt. Men symbolisk är det den här. Vi vill visa att det är Stiga Arena som är vår hemmaplan, det är här vi vill spela och det är så här bra vi kommer att spela.

Finns det någonting som överraskat – positivt eller negativt – så här i inledningen av säsongen?

– Det har varit som vi förväntat oss. Vi vet hur duktiga vi är, och vi har som mål att vinna med tvåsiffrigt varje match…

Tvåsiffrigt? Är inte det lite kaxigt?

– Det är lite kaxigt men alla i laget är rätt kaxiga. Kom ned och lyssna på en träning så får du höra.

– Vi från ledarsidan har sagt så här: Gå ut och kör fullt ut. Känner ni att det är för lätt, då fortsätter vi, och då gör vi 15, 20, 25 mål.

– Känner vi att det är tufft, så har vi ändå startat bra. Vi brukar starta med de lag som vi tror är bäst och så kör vi stenhårt på det. Vi vill chocka motståndarna direkt.

Men finns det ingen risk för underskattning?

– Jo, men det är det vi vill få bort genom att säga att grabbarna ska gå ut och känna på dem i början och är det för lätt så ökar vi på och gör så många mål vi kan. Är det svårt så tar vi tag i matchen och så kör vi över dem.

– Underskattning kan det alltid bli när man går ut och vinner med 25 mål första matchen. Sedan har vi sett också att de vi mött hittills och de vi möter ligger längre ned i tabellen. Vi tror att vi är det bästa laget i serien och vi kommer köra på det på vårt självförtroende. Sedan har vi hört att det finns division 2-spelare i andra lag, så vi har respekt.

Varför ska Eskilstunapubliken komma till Stiga Arena A1 på fredag klockan 19.00 och titta på AFC?

– För att vi fick en sjuk bra känsla i laget, och vi fick bra energi när det var så många som hejade med vid varje mål. De tyckte det var kul och det smittade av sig på spelarna.

– Vi vill visa Eskilstuna att vi är här. Det är väldigt viktigt för oss att spela i Stiga Arena. Vi vill att det ska spegla laget. Om vi spelare i en liten gymnastikhall, det inte tycker jag symboliserar tänket med vår klubb. Det är som att utomhuslaget skulle spela på Ekängens IP. Vi vill ha det bästa.

– Vår målsättning är bli bäst och då vill vi ha det bästa, och vi vill ha Eskilstunas bästa publik där. Vi vill ha stödet i ryggen, då vet vi att det kommer gå bättre för oss, säger Halsho Gomei.

Mikael Einarsson
Md s songskort 2018 6  006
Md svs grasroten foreningsmtr splash
Md md 003
Md superettan afc eskilstuna 300x300 2
2
Md afc 10  r
Md busmarket
Sparbanken
Md md sportgrossen
Md swoosh svart
Md 20007
Md granden logo infopage
Svenska spel logga  1
Md md argo
Rapid
Smartfront
Md logilogo ea
Md kfast logotype pantone c
Md eem samling hel skugga
Md logo 68 6x54
Md peab
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub