Banner

Försvarstalang återvänder till AFC

Publicerad 2016-12-29 21:12
Admin ajax
Foto: Mikael Einarsson/privat/montage
Gustav Jarl återvänder till AFC Eskilstuna. "Ett solklart val för mig", säger återvändaren.

Den talangfulle försvararen Gustav Jarl återvänder till AFC Eskilstuna efter att ha tillhört Assyriska FF säsongen som gick.
– Ett solklart val för mig, säger Gustav Jarl.

AFC Eskilstuna har på torsdagen gjort klart med sitt andra nyförvärv inför kommande säsong.

Det handlar om den 21-årige försvarsspelaren, Gustav Jarl, som inför den gångna säsongen valde att lämna klubben för spel hos seriekonkurrenten Assyriska FF. Men som nu alltså återvänder till AFC.

Så här säger klubbens sportchef, Azad Budak, om varför man väljer att värva tillbaka Gustav Jarl:

– Jag har alltid sett en potential hos honom. Han är ung, och han gjorde det väldigt bra i vår miljö när han var hos oss, och vi tror att han kan bli en väldigt bra spelare, säger han.

När Gustav Jarl fick möjligheten att återvända till sin gamla klubb var det inget snack om saken:

– Dels trivdes jag sist jag var i klubben, sedan är det så klart att de gick upp (till Allsvenskan) men också att det är ny stad och bra chans till publikunderlag, det var kompotten av allt det där som kändes som ett solklart val för mig, och jag är väldigt tacksam att klubben vill ha tillbaka mig, säger 21-åringen, som också säger så här om sin blivande tränare:

– Pelle Olsson känner jag inte personligen, men jag vet att det är en mycket kompetent tränare, och han har uppenbart lyckats med små medel tidigare.

Skåningen befinner sig just nu i hemstaden Helsingborg, men räknar att vara på plats i Eskilstuna ett par dagar innan försäsongen drar igång den 10 januari.

Kontraktet är skrivet på tre år.

Vi hälsar Gustav Jarl välkommen till Tunavallen och AFC Eskilstuna.

Mikael Einarsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub