Banner

Kaptenen visade vägen – och ordnade säsongens första bortaseger

Publicerad 2017-09-22 10:31
092117pk 004
Omar Eddahri gjorde två mål när AFC besegrade Örebro. Foto: Per Karlsson.
ÖREBRO AFC Eskilstunas ambition om fortsatt allsvenskt spel nästa säsong lever vidare ett tag till efter 3-2-segern över Örebro – som visade sig bli en riktigt svängig historia på Behrn Arena.

Vi tar det från början.

7: Omar Eddahri tog sig runt på högerkanten, slog in bollen a la Rabona-style framför mål. Där dök Mohamed Buya Turay upp och stötte på volley in ledningsmålet.

26: Örebro kvitterar sedan genom Kennedy Igboananike. Nahir Besara hittade ett hål i AFC:s backlinje, spelade in bollen till Kennedy som vände sig om och sköt, via Alireza Haghighi och stolpen och in i mål.

39: Hemmalaget spelade sig loss på vänsterkanten. Besara får bollen inne i straffområdet och med en höger insida placerade han bollen i stolpen. Upp på returen dök Filip Rogic, som enkelt kunde lägga in den i öppet mål.

Andra halvleken, och med mindre än tio minuter kvar av matchen.

82: Daniel Björnquist skickade på ett högerinlägg, in mot straffområdet. Alexander Michel gick upp för att nicka. Samtidigt som mittbacken gjorde det fick han en rejäl knuff i ryggen av Örebros Michael Almebäck och gick omkull. Domaren tvekade inte utan blåste straff.

Fram klev Omar Eddahri – och han satte den. Men domaren vinkade avvärjande. Buya Turay sprang in i straffområdet innan straffen hann slås, så Eddahri var tvungen att slå om den. När det sedan var dags igen visade kaptenen inga nerver utan rullade enkelt in 2-2.

Och tre minuter senare var det dags igen.

85: Omar Eddahri fintade bort tre ÖSK-spelare utanför straffområdet. Vek sedan inåt i banan och med höger bredsida skruvade han in segermålet vid den bortre stolpen.

I och med segern lämnar AFC över jumboplatsen till Halmstad.

AFC-tränaren, Michael Jolley, efter matchen:

– Självklart är vi glada över att ha vunnit vår första match på bortaplan. Det var en tuff match, men vår prestation var bra.

– Hela laget förtjänar beröm.

– Kände i den första halvleken att vi hade kontroll på matchen, men det de gjorde två enkla mål.

– De startade andra halvleken starkt, men vi jobbade för att komma tillbaka in i matchen, gjorde några byten och jag tycker grabbarna som kom in hjälpte oss, och självklart de två fantastiska målen på slutet som gjorde att vi kunde vinna matchen.

– Nu gäller det att vi återhämtar oss snabb och gör oss redo för en ny match på måndag.

– Det var bara en seger, men en viktig seger. Jag är stolt över mina spelare, säger han.

Mikael Einarsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub