Första allsvenska trepoängaren inkasserad

Publicerad 2017-07-15 22:56
Img 0574
AFC Eskilstuna har tagit sin historiska, första seger i allsvenskan. När Kalmar FF besegrades hemma på Tunavallen med 2-1 (0-1) på lördagen. Ludvig Öhman-Silwerfeldt blev stort matchvinnare.

– Vi har tagit den första segern i allsvenskan och det är ett historiskt ögonblick för klubben, och vi är väldigt glada.

– Men det här är bara ett steg och vi måste snabbt ladda om och tänka på framtiden för vi har femton väldigt viktiga matcher kvar, sade tränaren, Michael Jolley, efter matchen.

Men det var gästerna från Kalmar som gjorde matchens första mål, när Papa Alioune Diouf nådde högst på Emin Nouris högerinlägg och nickade in 0-1 i den åttonde minuten.

Två minuter in i den andra halvleken, och efter den andra målvaktsreturen, kunde Chidi Omeje på mållinjen nicka in kvitteringen till 1-1.


Chidi Omeje jublar efter sitt 1-1-mål.

Chidi Omeje fick sedan ett jätteläge att göra 2-1 på Daniel Björnquists inspel, men forwarden fick felträff och bollen smet i stället retfullt utanför Lucas Hägg Johanssons högra stolpe.

Dessförinnan hade Mohamed Buya Turay ett jätteläge att ge AFC ledningen efter att Ferid Ali nickat i stolpen, men Buya Turay fick inte till avslutet.

Men så, i den 78:e minuten fick hemmalaget en vänsterhörna. Thomas Piermayr slog in den och inne i straffområdet nådde Ludvig Öhman-Silwerfeldt högst och nickade in segermålet 2-1.


Måljubel efter Öhman-Silwerfeldts 2-1-mål.

Med sju minuter kvar av matchen fick Michel Termanini debutera i allsvenskan när han byttes in i stället för Chidi Omeje i den 83:­­­e minuten.

– Det gick bra. Jag kom in och gjorde det bra. Det fanns inte så mycket press, om jag ska vara ärlig, sade debutanten.


Michel Termanini fick göra allsvensk debut.

Startelvan:
Alireza Haghighi - Zourab Tsiskaridze, Alexander Michel, Ludvig Öhman-Silwerfeldt, Daniel Björnquist - Omar Eddahri (k), Abdul Razak (ut: 75), Thomas Piermayr, Ferid Ali - Chidi Dauda Omeje (ut: 83), Mohamed Buya Turay (ut: 90+2)

Bänken:
Tim Erlandsson (mv), Jernade Meade (in: 75), Gustav Jarl, Michel Termanini (in: 83), Haris Cirak, Sasa Matic, Simon Alexandersson (in: 90).

AFC Eskilstuna - Kalmar FF 2-1 (0-1)
0-1 (8) Papa Alioune Diouf
1-1 (47) Chidi Dauda Omeje
2-1 (78) Ludvig Öhman-Silwerfeldt
Avslut: 19-9
Publik: 2376, Tunavallen
Domare: Kaspar Sjöberg, Malmö

Max500 TV, Mikael Einarsson
Md s songskort 2018 6  006
Md svs grasroten foreningsmtr splash
Md md 003
Md superettan afc eskilstuna 300x300 2
2
Md afc 10  r
Md busmarket
Sparbanken
Md md sportgrossen
Md swoosh svart
Md 20007
Md granden logo infopage
Svenska spel logga  1
Md md argo
Rapid
Smartfront
Md logilogo ea
Md kfast logotype pantone c
Md eem samling hel skugga
Md logo 68 6x54
Md peab
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub