Förlust mot Östersund – efter mardrömsinledning

Publicerad 2017-04-27 00:16
Pk170423 13
En urusel första halvlek, men en bättre andra. Så skulle man kunna sammanfatta hemmamatchen mot Östersund, som vann med 1-3 på Tunavallen.

Simon Alexandersson gjorde sin första allsvenska match från start, när han tillsammans med Mohamed Buya Turay bildade anfallspar i hemmamatch mot Östersund på onsdagskvällen.

Det tackade Alexandersson med att gör mål i den 52:a minuten, när han reducerade till 1-3.

Men vi tar det från början.

Publiken (1840 åskådare) hann knappt bänka sig på Tunavallen innan Curtis Edwards gav Östersund ledningen. Med ett välplacerat skott till höger om Tim Erlandsson.

Drygt 30 minuter senare var det dags igen, när Jamie Ryan Hopcutt ökade på till 0-2, och tre minuter senare satte Curtis Edwards 0-3 innan domaren blåste av halvleken.

– Vi fick en väldigt dålig start, som fick oss att spricka i sär över hela Tunavallen och Eskilstuna stad, kändes det som, sade Pelle Olsson efter matchen.

Han fortsätter:

– Så passningsskickligt som Östersund är behöver man hålla ihop laget och man behöver täppa till ytorna, så öppnar vi upp banan genom att helt spela utan tålamod.

– Vi ändrade om lite i formationen inför den andra, och fick lite fart på det hela. Reducerar och har sedan två, tre heta chanser ytterligare, men när det inte kommer ebbar det ut lite, sade AFC-tränaren.

I matchens slutskede drog Mohamed Buya Turay på sig ett rött kort, efter att ha tacklat omkull en Östersundsback, i sin iver att vinna bollen vid kortlinjen, inte långt från hörnflaggan.

Det innebär att forwarden missar lördagens match mot Hammarby på Tele2 Arena.

Missar matchen gör även mittbacken Ludvig Öhman-Silwerfeldt, som drog på sig sitt tredje gula kort, och är därmed avstängd.

Så startade AFC mot Östersund:
Tim Erlandsson - Jernade Meade, Zurab Tsiskaridze, Ludvig Öhman-Silwerfeldt, Daniel Björnquist (ut: 46) - Omar Eddahri (k), Emmanuel Frimpong (ut: 46) , Anel Rashkaj, Thomas Piermayr - Simon Alexandersson (ut: 77), Mohamed Buya Turay.

Bänken:
Cem Alpek (mv), Gustav Jarl, Bun-Dawda Sowe (in: 46), Aaron Zahui Bazoukou, Sasa Matic (in: 77), Amadou Kalabane (in: 46), Rinor Nushi, Haris Cirak

Grattis säger vi till Bun-Dawda Sowe och Amadou Kalabane till sina första allsvenska minuter.