Ferid Alis första allsvenska mål räckte inte till poäng

Publicerad 2017-05-18 22:44
2.3
Ferid Ali gjorde sitt första mål i allsvenskan mot Elfsborg. Foto: Per Karlsson.
BORÅS. Ferid Ali gjorde sitt första mål i allsvenskan när han rullade in 1-0 på straff i den första halvleken. Ett mål som sedan såg ut att räcka till poäng.

Tur förtjänar man, heter det.

Den där lilla turen, den hade AFC Eskilstuna verkligen behövt i kväll med tanke på tabellpositionen.

Och mot Elfsborg på Borås Arena på torsdagskvällen såg det länge ut som att de berömda marginalerna skulle vara på rätt sida – för att åtminstone få med sig en poäng hem till Eskilstuna.

Även om det var Elfsborg som tog tag i taktpinnen direkt i inledningen, så var det Omar Eddahri som vaskade fram matchens första heta målchans, när han på egen hand var nära att ge AFC ledningen – men där ribban var i vägen.

Men bara ett par minuter senare skulle Ferid Ali få en ännu bättre chans att göra matchens första mål, sedan Mohamed Buya Turay gått omkull i straffområdet och domaren (Magnus Lindgren) pekat på straffpunkten.

Ferid Ali gjorde inget misstag, utan rullade enkelt in ledningsmålet till vänster om Kevin Stuhr Ellegaard. Och det var mittfältarens första allsvenska mål.

Ledning stod sig sedan halvleken ut.

I den andra halvleken fortsatte hemmalaget sätta tryck. Och i den 59:e minuten satt kvitteringen, genom Joakim Nilsson, som ostört fick gå upp och nicka in kvitteringen på hörna.

När matchklockan hade passerat 70 minuter byttes Emmanuel Frimpong in, och sju minuter senare skulle han och Ferid Ali få ett jätteläge att ge AFC ledningen, när man kom två-mot-en mot en Elfsborgförsvarare, men där Alis passning blev för hård och Frimpong tvingades skjuta med vänsterfoten. Ett avslut som träffade burgaveln.

Och lag som inte har marginalerna med sig, ja, de får dem emot sig i stället.

Pelle Olsson:

– Vi hade bollen två gånger, men kom inte ur situationen, Elfsborg tog tillbaka den utanför straffområdet och Lasse Nilssons träffsäkerhet avgjorde matchen.

– Vi vet att det är långa matcher i allsvenskan, och många matcher som avgörs i slutet, och som sagt, i slutet kom vi inte ur en trängd situation och då straffade det sig, och vi förlorade, säger Olsson efter matchen.

Han fortsätter:

– Det känns tråkigt att spelarna inte fick betalt i form av poäng, men förhoppningsvis fick vi ändå vittringen på poäng till nästa match mot Häcken på söndag.

Så startade AFC:
Tim Erlandsson – Jernade Meade, Zourab Tsiskaridze, Ludvig Öhman-Silwerfeldt, Daniel Björnquist – Sasa Matic, Thomas Piermayr (ut: 90), Mauricio Albornoz, Ferid Ali – Omar Eddahri (ut: 71), Mohamed Buya Turay (ut: 87).

Bänken:
Cem Alpek (mv), Haris Cirak, Bun-Dawda Sowe, Rinor Nushi, Simon Alexandersson (in: 90), Emmanuel Frimpong (in: 71), Chidi Omeje (in: 87).

MATCHFAKTA
IF Elfsborg – AFC Eskilstuna 2-1 (0-1)
0-1 (11) Ferid Ali (straff)
1-1 (59) Joakim Nilsson
2-1 (89) Lasse Nilsson
Domare: Magnus Lindgren
Publik: 4886, Borås Arena, Borås
Nästa match: Söndagen den 21:a maj klockan 15.00 mot BK Häcken. Köp din biljett redan nu. Klicka här för att komma till biljettsidan.

Mikael Einarsson
Md s songskort 2018 6  006
Md svs grasroten foreningsmtr splash
Md md 003
Md superettan afc eskilstuna 300x300 2
2
Md afc 10  r
Md busmarket
Sparbanken
Md md sportgrossen
Md swoosh svart
Md 20007
Md granden logo infopage
Svenska spel logga  1
Md md argo
Rapid
Smartfront
Md logilogo ea
Md kfast logotype pantone c
Md eem samling hel skugga
Md logo 68 6x54
Md peab
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub