Ferid Alis första allsvenska mål räckte inte till poäng

Publicerad 2017-05-18 22:44
2.3
Ferid Ali gjorde sitt första mål i allsvenskan mot Elfsborg. Foto: Per Karlsson.
BORÅS. Ferid Ali gjorde sitt första mål i allsvenskan när han rullade in 1-0 på straff i den första halvleken. Ett mål som sedan såg ut att räcka till poäng.

Tur förtjänar man, heter det.

Den där lilla turen, den hade AFC Eskilstuna verkligen behövt i kväll med tanke på tabellpositionen.

Och mot Elfsborg på Borås Arena på torsdagskvällen såg det länge ut som att de berömda marginalerna skulle vara på rätt sida – för att åtminstone få med sig en poäng hem till Eskilstuna.

Även om det var Elfsborg som tog tag i taktpinnen direkt i inledningen, så var det Omar Eddahri som vaskade fram matchens första heta målchans, när han på egen hand var nära att ge AFC ledningen – men där ribban var i vägen.

Men bara ett par minuter senare skulle Ferid Ali få en ännu bättre chans att göra matchens första mål, sedan Mohamed Buya Turay gått omkull i straffområdet och domaren (Magnus Lindgren) pekat på straffpunkten.

Ferid Ali gjorde inget misstag, utan rullade enkelt in ledningsmålet till vänster om Kevin Stuhr Ellegaard. Och det var mittfältarens första allsvenska mål.

Ledning stod sig sedan halvleken ut.

I den andra halvleken fortsatte hemmalaget sätta tryck. Och i den 59:e minuten satt kvitteringen, genom Joakim Nilsson, som ostört fick gå upp och nicka in kvitteringen på hörna.

När matchklockan hade passerat 70 minuter byttes Emmanuel Frimpong in, och sju minuter senare skulle han och Ferid Ali få ett jätteläge att ge AFC ledningen, när man kom två-mot-en mot en Elfsborgförsvarare, men där Alis passning blev för hård och Frimpong tvingades skjuta med vänsterfoten. Ett avslut som träffade burgaveln.

Och lag som inte har marginalerna med sig, ja, de får dem emot sig i stället.

Pelle Olsson:

– Vi hade bollen två gånger, men kom inte ur situationen, Elfsborg tog tillbaka den utanför straffområdet och Lasse Nilssons träffsäkerhet avgjorde matchen.

– Vi vet att det är långa matcher i allsvenskan, och många matcher som avgörs i slutet, och som sagt, i slutet kom vi inte ur en trängd situation och då straffade det sig, och vi förlorade, säger Olsson efter matchen.