Banner

Efter ledigheten: I kväll drar AFC Futsal-gänget igång träningsverksamheten igen

Publicerad 2018-01-04 11:04
Afc futsal premier 093
FUTSAL AFC Futsal-gänget har legat lågt under jul- och nyårsledigheten. På torsdagen drar serieledarna dock igång den organiserade träningen igen.

Om vi skulle ta och börja med att sammanfatta Athletic Futsal Club Eskilstunas fyra första matcher i division 2 låter den så här: Succé.

Kolla här:

AFC inledde som bekant säsongen med att fullständigt pulvrisera Trosa-Vagnhärad i seriepremiären. 25-1 slutade matchen hemma i Vilstahallen.

Efter det har det bara rullat på.

Mot Gripen FC i matchen efter blev det visserligen jämnare, men AFC vann till slut med 8-2 – och då saknades en hel del spelare, ska tilläggas.

Sedan var det dags för den "riktiga" hemmapremiären i Stiga Sports Arena mot IF Dawa.

Om det var att AFC-grabbarna var jätteinspirerade av att spela i den nybyggda hallen eller något annat, vet jag inte, det enda jag kan konstatera är att AFC vann med otroliga 26-0.

Och av bara farten besegrades Katrineholms SK med 12-1 på bortaplan i den sista matchen för 2017.

Det ger oss ett poängantal på 12 och en målskillnad på 71-4, och med det toppar man tabellen. På samma poäng som Elastico från Köping, men med en match mindre spelad.

Med andra ord: Succé!

Sedan Katrineholmsmatchen har AFC-grabbarna tagit det lugnt. På torsdagskvällen drar man dock igång den organiserade träningen igen efter jul- och nyårsledigheten.

Nästa match är inte förrän den 13 januari. Då väntar Värmbol på bortaplan.

Lagledaren, Halsho Gomei, om läget i truppen:

– Inga nya spelare och det är registreringsförbud från och med den 1 januari, så nu blir det den här truppen säsongen ut.

– Vi har inte haft någon riktig träning sedan vår sista match, men det har varit fotboll i hallen. De grabbar från laget som har haft tid och velat spela har kört och sen har kompisar utanför laget varit med och lattjat.

Nästa hemmamatch är den 17 januari. När Gnesta kommer på besök till Stiga Sports Arena. Matchstart: 19.30.

Mikael Einarsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub