Debutanten visade vägen – när AFC tog fjärde raka

Publicerad 2018-02-17 20:26
Luka m kopia
Luka Mijaljevic nätade direkt i debuten. Foto: Mikael Einarsson/AFC Eskilstuna.
AFC Eskilstuna höll nollan för andra matchen i rad, när Västerås SK besegrades med 2-0 hemma på Tunavallen. En av spelarna som såg till att laget höll tätt bakåt var mittbacken, Michel Termanini, som gjorde sitt första framträdande under 2018.

AFC fortsätter att vara stabila bakåt.

I lördagens hemmamatch mot division 1-laget Västerås SK, höll AFC nollan för andra matchen i rad, när VSK besegrades med 2-0.

– Kändes bra, stundtals. Vissa gånger spelade vi bra, andra gånger gick vi ned i tempo och lät de (Västerås) ha bollen, säger Michel "Dado" Termanini, som spelade en halvlek i sin första match under försäsongen:

– 45 minuter var perfekt för mig. Skönt att spela med Alexander Michel som hjälper en bra.

Luka Mijaljevic, som gjorde sin först match i AFC-tröjan, nickade in 1-0 redan i den sjunde minuten. Framspelad av Kevin Bisse, som slog ett inlägg och där den långe anfallare han före Västerås-målvakten.

Tretton minuter senare var det dags igen.

Adnan Kojic slog ett inlägg från högerkanten. Högst på bollen inne i straffområdet nådde provspelaren, Nnamani Samuel, som placerade nicken i det bortre hörnet. Otagbart för målvakten.

AFC hade sedan ett antal chanser att öka på sin ledning, men det blev inga fler mål i matchen.

Segern var den fjärde raka under försäsongen. På onsdag väntar dock en bra värdemätare i form av IK Brage på bortaplan.

Nästa hemmamatch är söndagen den 25 februari. Mot Akropolis IF.

En intervju med Anel Rashkaj finns på vår Facebooksida. Klicka här.