Banner

Buya Turay lämnar AFC Eskilstuna: "Kommer alltid vara en i AFC-familjen"

Publicerad 2018-03-23 16:20
Buya kopia 2
Mohamed Buya Turay. Foto: Per Karlsson.
NYHETER | Mohamed Buya Turay lämnar AFC Eskilstuna. Den 23-årige forwarden är klar för allsvenska Dalkurd FF. – Han kommer alltid vara en del i AFC-familjen, säger klubbens vd, Azad Budak.

Han kom till AFC under sommaren 2015 från Västerås SK. Men det var först säsongen efter, 2016, som Mohamed Buya Turay visade vilken oerhörd talangfull forward han är.

På 29 matcher i Superettan gjorde den då 21-årige, Buya Turay, tio mål och sju assist, och han var en stor bidragen orsak till att AFC tog klivet upp till Allsvenskan för första gången någonsin.

Och under förra säsongen, i just Allsvenskan, visade anfallaren, på riktigt, att han hör hemma i den högsta serien. Totalt blev det nio mål och tre assist på 23 matcher.

Nu blir det emellertid inga fler matcher i AFC-tröjan. För den här gången. Nu står det klart att Mohamed Buya Turay lämnar AFC Eskilstuna för spel med Dalkurd FF i Allsvenskan.

Så här säger AFC:s vd, Azad Budak:

– Det har varit flera svenska klubbar som visat intresse för Buya Turay, och flera av dem har varit konkreta. Vi hade vissa önskemål om hur vi ville strukturera affären, och Dalkurd bemötte oss på de punkter och villkor vi ställde.

– Vi känner att det blev ett fint samarbete och vi fick ett väldigt bra intryck av hur vd:n (Mikael Ahlerup) och sportchefen (Adil Kizil) presenterade planen gällande spelaren, säger han.

AFC-vd:n är mycket nöjd över hur den allsvenska nykomlingen skött övergången:

– De skötte det jättesmidigt, och vi tror att Dalkurd kommer att bli ett lag att räkna med i Allsvenskan.

Vad betyder det här för AFC:s del?

– Det är alltid roligt när man varit med och utvecklat en spelare, till den nivån som han är på nu. Vi tror att det här bara början på hans resa, hans karriär. Han besitter jättefina kvaliteter, och Buya kommer alltid vara en i AFC-familjen. Precis som fler spelare som har tagit samma väg, säger Budak.

Alex Ryssholm fliker in:

– Samtidigt följer vi våra principer, att inte stå i vägen för spelare som vill vidare.

Mikael Einarsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub