Banner

Anel Raskaj börjar hitta rätt

Publicerad 2017-01-20 09:13
Anel raskaj
Anel Raskaj berättar om första tiden i sin nya klubb och hemstad.
Den andra träningsveckan är snart till ända. Endast två träningspass återstår. AFC Eskilstunas nyförvärv Anel Raskaj, 27, sammanfattar de första veckorna i sin nya klubb och hemstad.

– Det känns spännande och roligt. Det är ganska mycket nytt för mig, men det känns bra.

– Det är mycket tempo, mycket fart på träningarna, men vi behöver förbättra kvaliteten lite grann, men vi är bara i början, säger han.

Hunnit bekanta sig lite med staden har Anel Raskaj också gjort.

– Min familj är fortfarande kvar i Halmstad, så jag har haft tid att gå runt och lära känna staden lite. Det känns som att det är en fin stad och jag ser fram emot att vara här.

Anel Raskaj kommer till den allsvenska nykomlingen med fem säsonger i norska Sandnes Ulf i bagaget.

Efter knappt två veckor i sitt nya lag är det svårt att göra några direkta jämförelser mellan lagen, men lite skillnad berättar mittfältaren att det är.

– AFC har en annorlunda spelstil än vad det var i Norge. Där var det lite mer defensivt och spelarna var lite mer fysiskt starka, men inte så bra med boll. Här känns det som att spelarna är mycket bättre med boll.

Vad är det då 27-åringen med över hundra allsvenska matcher med Halmstad BK i ryggen ska bidra med?

– Jag hoppas att jag kan ta med mig min erfarenhet och försöka få in det i laget. Jag är ingen målgörare utan mer en framspelare. Försöker ge yttermittfältarna och forwardsen bra bollar, och samtidigt göra ett bra defensivt jobb.

Och Halmstad, ja, hur ser han då på att få möta sin gamla klubb?

– Det kommer att bli väldigt roligt. Jag har fortfarande kvar min mamma, pappa och bror i Halmstad, och det är klart, jag gick igenom väldigt mycket där, så det kommer att bli väldigt roligt att komma tillbaka.

Men nu ska Anel Raskaj försöka charma Eskilstuna-publiken och hjälpa AFC kvar i Allsvenskan.

Mikael Einarsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub