AFC Eskilstuna tog en övertygande seger mot Syrianska

Publicerad 2018-02-04 18:01
Bild
Skön 6-1-seger över Syrianska. Foto: Andrew Weijburg/AFC Eskilstuna.
AFC Eskilstuna besegrade enkelt Syrianska FC på söndagen med 6-1 (2-0) hemma på Tunavallen.

På söndagen spelade AFC Eskilstuna sin tredje match under försäsongen. För motståndet stod division 1-laget Syrianska FC för på ett svårspelat Tunavallen, på grund av is och snö, men mycket till match blev det väl i ärlighetens namn inte.

Jo, i cirka fyra minuter, innan Ousmane Camara gav AFC ledningen, med ett mäktigt högerskott till höger utanför straffområdet, som letade sig in vid den borte stolpen.

Och när Sasa Matic sedan dubblade AFC:s ledning till tio minuter senare, efter att forwarden förvaltat sin egen retur efter en målvaktsräddning, så var matchen mer eller mindre över.

Inför den andra halvleken genomförde hemmalaget tre byten. Ut gick trion Kadir Hodzic, Amadou Kalabane samt Sasa Matic. In kom i stället Eskilstuna City-duon Mamadouba Diaby, Peyman Alkoyun samt provspelaren, Ermin Kojic.

De hade bara varit på planen i cirka sju minuter när Adnan Kojic satte 3-0. Där högerbacken skickade i väg ett inlägg som seglade över målvakten och in i mål.

Och mer skulle komma – både mål och byten (se listan nedan).

För bara två minuter senare ökade Ousmane Camara på till 4-0 på nick. Samme Camara låg sedan bakom Kevin Bisses 5-0-mål.

Syrianska reducerade till 1-5 i matchminut 78. Men i anfallet efter gjorde Gustav Jarl (!) 6-1, som också blev slutresultatet.

Nästa helg kommer ytterligare ett division 1-lag på besök. Nämligen Akropolis IF. Ett Akropolis som föll i Superettan-kvalet mot IK Frej Täby förra säsongen med minsta möjliga marginal.