AFC tog en ny övertygande seger på hemmaplan

Publicerad 2018-02-10 20:56
Robert  stedt
Firande efter Robert Åsteds 1-0-mål. Foto: Mikael Einarsson.
AFC Eskilstuna tog sin tredje raka seger under försäsongen när Arameiska-Syrianska besegrades med klara 4-0 hemma på Tunavallen.

Målvakten Gianluca Curci gjorde debut för AFC Eskilstuna när italienaren startade lördagens träningsmatch mot division 1-laget Arameiska-Syrianska.

En halvlek blev det för 32-åringen, som knappt behövde göra ett enda ingripande under hela halvleken. Inför den andra halvleken byttes italienaren ut och in kom i stället Cem Alpek, som fick göra ett par ingripande.

Dessutom gjorde, Mohamed Buya Turay, årspremiär när anfallaren startade ensam på topp i en 4-2-3-1-formation.

Matchen då? Den vann AFC med klara 4-0 på ett kylslaget Tunavallen.

Den för dagen defensive mittfältaren, Robert Åstedt, gav AFC ledningen i den tolfte minuten med ett mäktigt högerskott 20-25 meter från mål.

Högeryttern, Ousmane Camara, ökade sedan på till 2-0, fint framspelad av lagkaptenen, Anel Rashkaj, som chippade fram bollen till Camara, som tog ned den innanför straffområdet, rundade målvakten och la in den med vänsterfoten i öppet mål.

Ousmane Camara ökade sedan på till 3-0 (hans fjärde mål på två matcher) i inledningen av den andra halvleken innan Mohamed Buya Turay fastställde slutresultatet till 4-0 på stopptid, efter att han fintat bort både målvakt och försvarare.

Segern var den tredje raka på hemmaplan för AFC:s del under försäsongen. Nästa helg kommer Västerås SK på besök till Eskilstuna och Tunavallen.

Se en intervju med 1-0-målskytten, Robert Åstedt, på vår Facebooksida.