AFC Heroes inleder ett samarbete med Ung Fritid i Eskilstuna

Publicerad 2017-07-11 16:47
Emblem 6378848.png w 1170 h 600 paddingwidth 15 bgcolor ff8c00 mode pad scale both anchor middlecenter
AFC Eskilstuna vill ta ett större samhällsansvar. Därför utvecklar vi vårt CSR-arbete tillsammans med Sparbanken Rekarne genom att ingå samarbete med Ung Fritid i Eskilstuna.

AFC Heroes är ett CSR (Corporate Social Responsibility) koncept som initierats av Sparbanken Rekarne. Grundidén är att våra A-lagsspelare (AFC Heroes) ska inspirera och motivera utsatta ungdomar till att tro på en ljusare framtid.

Vi vill försöka guida dem rätt i en annars så ganska tuffa miljö, som är deras vardag. Vi hoppas kunna stärka unga individer och "måla tavlan", att de själva är kapabla att ta sig dit de vill.

Många av våra spelare kommer själva från hårda miljöer och de är exempel på att med vilja och hårt arbete kan ta sig långt i livet även om man fått en tuff start.

Klubben AFC Eskilstuna har i år fått en nystart här i Eskilstuna och det är vår förhoppning att detta sociala arbete ska leva vidare i, och utvecklas med, klubben och staden i framtiden.

Vi blev uppmärksammade på arbetet som Ung Fritid gör genom en tidningsartikel i Eskilstuna Kuriren. Det var uppenbart att det fanns likheter mellan deras och våra tankegångar och därför kontaktade vi dem för att inleda ett samarbete.

Den första gemensamma aktiviteten är en nattvandring som genomförs nu på torsdag, 13 juli, då AFC Heroes följer med Ung Fritids mobila team som utgår ifrån Fröslunda.

Vi har nu tagit fram ett gemensamt program med aktiviteter som ska genomföras under sommaren. AFC Heroes finns för att inspirera och motivera ungdomar genom personliga möten i utvalda miljöer.

Tillsammans är vi #afcfamiljen

/ AFC Eskilstuna

Redaktionen
Md s songskort 2018 6  006
Md svs grasroten foreningsmtr splash
Md md 003
Md superettan afc eskilstuna 300x300 2
2
Md afc 10  r
Md busmarket
Sparbanken
Md md sportgrossen
Md swoosh svart
Md 20007
Md granden logo infopage
Svenska spel logga  1
Md md argo
Rapid
Smartfront
Md logilogo ea
Md kfast logotype pantone c
Md eem samling hel skugga
Md logo 68 6x54
Md peab
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub