Strålande sol och massor med folk på Tunavallen. Det var med andra ord upplagt för fest när AFC Eskilstuna gästades av Hammarby.

Det vankades publikfest när den allsvenska kollegan Hammarby IF kom på besök till Eskilstuna på lördagseftermiddagen.

Och mycket folk kom det.

Hela 2058 åskådare (mestadels Hammarbyare) hade hittat sig till Tunavallen.

För AFC:s del lyckades man – den här gången – inte bjuda hemmapubliken på en seger.

Det blev till slut förlust mot ett mycket effektivare Hammarby för dagen, som vann med 2-0 (0-0) efter mål av Kennedy Bakircioglu och Björn Paulsson i den andra halvleken.

Närmast att frälsa hemmapubliken var Chidi Omeje i den första halvleken, sedan forwarden blivit fint framspelad av debutanten Emmanuel Frimpong, men Omejes skott blev alldeles för tamt och landade rätt i famnen på Bajen-målvakten.

Även Jernade Meade hade ett bra läge innanför straffområdet i slutminutrarna av den första halvleken, men engelsmannens högerskott seglade en bit ovanför ribban. Efter ett fint förarbete av Mohamed Buya nere vid kortlinje, och som sedan spelade den snett bakåt till Meade som klippte till.

Så var startelvan:

Tim Erlandsson – Jernade Meade, Mauricio Albornoz, Alexander Michel, Daniel Björnquist – Omar Eddahri (k), Anel Rashkaj, Emmanuel Frimpong, Thomas Piermayr – Mohamed Buya Turay, Chidi Omeje.

Det var den sjätte matchen på försäsongen. Nu väntar ytterligare två innan den allsvenska premiären den andra april. Först mot Gefle IF, lördagen den 18 mars (köp biljetter här) och sedan Malmö FF på bortaplan torsdagen den 23 mars.