AFC ändrar i organisationen

Publicerad 2017-11-28 10:57
Daniel1
AFC Eskilstuna ändrar i organisationen. Dels för att hitta tillbaka till klubbens identitet som ett spelförande fotbollslag, dels för att ännu mer effektivt kunna möta framtiden.

Under de fyra senaste säsongerna har Azad Budak verkat som sportchef i föreningen och gjort det med stor framgång. Nu kommer Azad emellertid få en ny roll som verkställande direktör (VD), med ett övergripande ansvar för hela klubben.

– Jag är tacksam för förtroendet och kommer att göra mitt yttersta för att föra klubben framåt, säger Azad Budak som parallellt med vd-rollen kommer att fortsätta ha i uppgift att ansvara för spelarrekryteringar samt spelarförsäljningar.

Nu kan vi med stor glädje presentera Nemanja Miljanovic, 46, som ny sportchef och metodikansvarig i AFC Eskilstuna från och med den 1 januari, 2018.

Nemanja "Mance" Miljanovic kommer närmast från IF Elfsborg, där han under en och en halv säsong var assisterande tränare – fram till i slutet av september.

Då fick han tillsammans med Janne Mian ta över huvudansvaret efter Magnus Haglund i de fem återstående omgångarna av allsvenskan. Dessförinnan var han i Syrianska FC under en säsong.

– Vi anser att "Mance" är ett riktigt starkt tillskott i vår sportsliga organisation, säger Alex Ryssholm som förklarar lite mer ingående vad Nemanjas huvudsakliga uppgifter kommer att bli:

"Känns bra att komma till en fotbollsintresserad stad"
– Nemanja Miljanovic

– Han kommer att samverka på plan med a-lagstränaren, Michael Jolley, hjälpa ungdomstränare att implementera klubbens fotbollsfilosofi i träningsverksamheten samt delta i klubbens viktigaste beslut inom den sportsliga sektorn.

Så här säger huvudpersonen själv om att komma till Eskilstuna och AFC:

– Känns bra att komma till en fotbollsintresserad stad. Synd att laget inte klarade sig kvar i allsvenskan, men det finns förutsättningar att ta sig tillbaka. Trots att AFC inte är från Eskilstuna ifrån början, så visade publiken ett stort intresse och följde laget bra under säsongen.

– För min egen del kände jag att jag ville pröva något annat och AFC hörde av sig ganska tidigt. De var på mig redan inför den här säsongen. Det kommer bli spännande och intressant, säger "Mance".

När det gäller Michael Jolley fortsätter han som huvudtränare för AFC Eskilstuna även nästa säsong.

Mikael Einarsson
Md s songskort 2018 6  006
Md svs grasroten foreningsmtr splash
Md md 003
Md superettan afc eskilstuna 300x300 2
2
Md afc 10  r
Md busmarket
Sparbanken
Md md sportgrossen
Md swoosh svart
Md 20007
Md granden logo infopage
Svenska spel logga  1
Md md argo
Rapid
Smartfront
Md logilogo ea
Md kfast logotype pantone c
Md eem samling hel skugga
Md logo 68 6x54
Md peab
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub