Samhällsprojekt 2018

"Fotbollen är medlet - minskat utanförskap är målet"

AFC Eskilstuna vill att alla ska få chansen att spela fotboll, oavsett vad man har för bakgrund eller ekonomisk förutsättning. Killar och tjejer, unga eller äldre, fotbollsbakgrund eller inte. Alla är välkomna att lattja fotboll med oss under lättsamma former. Minst två kvällar i veckan och två timmar per gång kommer vi tillsammans med våra A-lagsspelare att hålla i "organiserad" spontanfotboll. Syftet är att skapa goda förebilder i våra A-lagsspelare och andra ledare som håller i projektet. Vi vill inspirera och visa glädjen med lagsport och samarbete, samtidigt som vi introducerar många för Svensk föreningsverksamhet. I förlängningen vill vi hjälpa tjejer och killar som vill satsa på fotboll (eller någon annan idrott) att hitta föreningar som kan förverkliga deras drömmar. Det innebär att vi kommer söka samarbeten med andra lokala klubbar som är i behov av fler medlemmar för att deras verksamhet ska fungera tillfredställande.

All verksamhet ska vila på vår värdegrund som bland annat säger att vi "- Tar avstånd från alla former av diskriminering, exempelvis på grund av hudfärg, kön eller sexuell läggning och att vi har nolltolerans mot mobbing, alkohol och droger".

I projektet kommer vi aktivt att söka upp barn och unga i våra ytterområden för att berätta om verksamheten och bjuda in till våra träningskvällar. Besöken kommer att ske på skolor och samlingslokaler runt om i staden.

Målsättningen är att aktivera så många personer som möjligt vid varje träningstillfälle och att vi under året slussar ut många deltagare till lokala föreningar som spelare eller ledare.

Vi söker därför kontanta medel för att kunna avlöna en projektledare på deltid, köpa in material och hyra planer. AFC Eskilstuna kommer även att starta en insamling av begagnat idrottsmateriel som vi kan låna/dela ut till våra deltagare.

Vår erfarenhet är att en blandning av unga människor med varierad etnicitet och bakgrund, som samarbetar med glädje och en gemensam värdegrund, ofta utvecklas till toleranta individer som växer upp och bidrar med mycket positivt till samhället. Vi är också övertygade om att idrott är det absolut bästa sättet att integrera nyanlända medborgare i landet. Via idrotten kan vi också träna och utveckla det svenska språket och skapa kontaktytor mot samarbetspartners och sponsorer som annars är svåra att komma åt.

Vi vill kort och gott bidra till det samhället som vi verkar i och dela med oss av våra erfarenheter.

Kontaktinformation:

marknad@afc-eskilstuna.se

Md s songskort 2018 6  006
Md svs grasroten foreningsmtr splash
Md md 003
Md superettan afc eskilstuna 300x300 2
2
Md afc 10  r
Md busmarket
Sparbanken
Md md sportgrossen
Md swoosh svart
Md 20007
Md granden logo infopage
Svenska spel logga  1
Md md argo
Rapid
Smartfront
Md logilogo ea
Md kfast logotype pantone c
Md eem samling hel skugga
Md logo 68 6x54
Md peab
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub